Een terugblik op een bijzonder half jaar

blog_halfjaar-big
Elli
Door Elli van Oosterom op 12 juli 2018 om 17:06

Een terugblik op een bijzonder half jaar

En toen was het (eindelijk) vakantie. We kijken terug op een enerverend half jaar. De aanloop naar de verkiezingen, een intensieve campagne en vervolgens een aantal bijzondere weken om een nieuw college te formeren. Het raadswerk lag gelukkig de maand maart zo goed als stil, maar daarna vonden de onderhandelingen om te komen tot een nieuw college gewoon plaats naast het gewone raadswerk.

Bijzonder om de formatie onderhandelingen mee te kunnen maken, te merken dat er ineens anders naar de ChristenUnie wordt gekeken omdat we coalitie partij zijn, terwijl we in de afgelopen 4 jaar toch ook constructief en positief hebben meegedacht over Woudenberg in de gemeenteraad.

Bijzonder om te ontdekken dat partijen waar we de afgelopen vier jaar goed mee konden samenwerken, daar ineens anders naar kijken, blijkbaar omdat je van oppositie naar coalitie bent veranderd. 

Bijzonder om ineens een aantal verschuivingen binnen de fractie te krijgen. Een fractievoorzitter die wethouder wordt, een raadslid dat fractievoorzitter wordt en niet te vergeten een nieuw raadslid: Bert Bosman. Al met al veel veranderingen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we na de vakantie met een stevig nieuw team het werk weer met veel kennis en enthousiasme zullen voortzetten. Ik heb er zin in!

Maar nu eerst tot eind augustus alles op een laag pitje en bijkomen van de vele avonden van huis. Ook daar heb ik zin in!

Deel dit bericht

Labels: ,