De CU wil afgewogen keuzes maken voor de toekomst van Woudenberg

20211023 CU - Woudenberg nr 011.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door ChristenUnie Woudenberg op 28 september 2023 om 17:25

De CU wil afgewogen keuzes maken voor de toekomst van Woudenberg

Ruimte voor verkenning
Alle ruimte in en om Woudenberg is beperkt. Landbouw, natuur, mobiliteit maar ook ruimte voor woningen en bedrijven vragen hun plek. De provincie Utrecht is een belangrijke speler in de verdeling van deze ruimte. Bovendien is de N224 een provinciale weg waarvoor de provincie verantwoordelijk is. De invulling van de ruimtebehoeften heeft hoe dan ook consequenties voor deze weg. Er zijn verschillen van inzicht. Om deze verschillen te overbruggen vraagt het college mandaat voor extra onderzoek. Het college is op zoek naar extra inhoudelijke argumenten om meer duidelijkheid te verkrijgen voor de lange termijn ontwikkelingrichting van Woudenberg. 

Onderzoek niet inperken
Er is een onderzoek naar ontwikkelingsmogelijkheden ten zuiden van de N224. Zolang Woudenberg Zuid Oost geen plek heeft in het provinciaal beleid, wil het college zich concentreren op de basisvraag of er ruimte is voor de door Woudenberg gevoelde behoefte aan extra ruimte voor bedrijven en woningen. Het college vindt het nodig om daarom ook een antwoord te kunnen geven op vragen over ontwikkelingsmogelijkheden ten noorden van het dorp nu de locatie Zegheweg als verkenningslocatie is aangeboden. Om zeker te stellen welke minimale en maximale mogelijkheden er zijn, alvorens te kunnen overwegen of dit gebied een alternatief kan zijn voor Woudenberg Zuid Oost. Op basis van dit kort verkeerskundig onderzoek wordt duidelijk of er een keuze overwogen kan worden. Er zijn een aantal partijen die dat onderzoek willen inperken. 

De CU is van mening dat inperking niet verstandig is. Wij willen het college wat dit betreft niet afvallen. We willen ons goed kunnen verantwoorden naar alle belanghebbenden. We willen beargumenteerd nadenken over de toekomst van Woudenberg en een oplossing vragen voor de ervaren knelpunten van de N224. We willen geen vooringenomenheid. Dat zijn we verplicht aan alle Woudenbergers.