"Er gaat een nieuwe wereld voor mij open".

Elli-Marleen bannerdonderdag 16 september 2010 12:00

Marleen Treep en Elli van Oosterom zijn gestart met het bijhouden van een weblog over hun werkzaamheden en belevenissen tijdens de verkiezingen. Hier kunt u het eerste deel lezen van Marleen Treep, over hoe zij lijsttrekker is geworden.

Schrik!

Eind mei: telefoon. “Ik heb het eens zitten bekijken, volgens mij is het wel iets voor jou…. Denk er maar eens over na, ik kom er nog bij je op terug.” In eerste instantie ben ik er wel snel uit. Dat is niets voor mij, lijsttrekker voor de CU. Maar “nee” zeggen zit er bij mij niet erg ingebakken en dus blijft het rondspoken in mijn hoofd. Geheel tegen mijn gewoonte in praat ik er niet met veel mensen over. Het blijft bij een stukje overdenken, zoeken of dit past in ons gezin en bij mij. De voorzitter mailt me het werkdocument van het verkiezingsprogramma. Tja – daar kan ik gewoon helemaal achter staan, het ziet er goed uit.

Dan, met enige schroom, het besluit: ik ga het doen.

Ai……. Wat heb ik nu toch toegezegd??

1 september: ledenvergadering. Al weten zo zoetjes aan meer mensen het, ik praat nog niet veel over dit nieuwe avontuur in mijn leven. Ik ben geen ambitieuze politica. Wat doe ik dat bovenaan die lijst? Woudenberg is een geweldig dorp en voor dat dorp en de inwoners wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen, samen met het team van de CU. Gelukkig staat Elli op nummer 2, zij heeft al ervaring opgedaan. En dat is maar goed ook, want heel veel ervaring binnen de CU sijpelt weg na de komende verkiezingen. Gelukkig willen de mannen op de achtergrond ons voorlopig nog helpen!

Het verkiezingsprogramma en de kieslijst worden unaniem aangenomen. Bloemen en felicitaties volgen en…. het circus gaat beginnen. In onze democratie heb je nu eenmaal verkiezingen nodig. Voor mij hoeft dat allemaal niet zo nodig, foto’s, krantenberichten… maar het hoort erbij. Er gaat weer een nieuwe wereld voor me open. Ik houd u op de hoogte!

 

 

Marleen Treep
Lijsttrekker ChristenUnie Woudenberg

 

 

Grote foto boven: Geert@CheeseWorks.nl

« Terug

Reacties op '"Er gaat een nieuwe wereld voor mij open".'

Anne
Geplaatst op: 28-09-2010 18:43 Quote
Dag Marleen, top zeg! Veel succes ermee. groetjes Anne
chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 04:05 Quote
Een chronograaf Replica Horloges in alle opzichten ongekende, beginnend met de vrijmoedigheid van het ontwerp Replica Horloges Nederland. In feite, was de Bentley GMT getekende impuls alleen door de integratie van de armband iwc replica aan de behuizing. Resultaat: dit esthetische onderzoek resulteerde in de asymmetrie van de hoorns een is langer dan de andere zo verleidelijk als ongebruikelijk. Bentley GMT is vervaardigd in staal zo goed zoals in een rood goud versie.
Nieuw bericht