Het dorp op z'n kop

Elli van Oosteromdonderdag 02 februari 2017 15:23

Het dorp op z’n kop

Ik moet u wat bekennen:  het liefst doe ik met de auto mijn boodschappen in het dorp. Niet goed voor de lijn en helemaal niet handig. Zeker niet nu het dorp op z’n kop gaat. Maar ja, u weet vast wel hoe dat gaat. Werk buiten Woudenberg, niet op fietsafstand, slecht bereikbaar met het openbaar vervoer, dus een klein autootje gekocht. Fiets wordt volgeladen met kinderzitjes in plaats van tassen, dus hoe handig is het dan om met de auto boodschappen te doen?

Inmiddels zijn de kinderen groot genoeg om zelf te fietsen dus tijd voor verandering! Kinderzitjes van de fiets, een mooie fietstas gekocht en nu dus op de fiets boodschappen doen. Precies op tijd, want inmiddels mag je (tijdelijk) de Dorpsstraat niet meer in vanaf mijn woning. Win-win situatie dus.

Al fietsend door het dorp bedenk ik welke keuzes ik gemaakt heb als raadslid voor het centrumplan. Ik vind nog steeds dat het de goede keuzes zijn. Niet al het verkeer vanaf de parkeerplaats Kostverloren via de Nieuwe Poort laten rijden. Als ik nu al zie, hoe vaak het maar net goed gaat, omdat je weinig zicht hebt vanaf de parkeerplaats naar het Poortplein, ben ik blij dat er eenriching verkeer komt via de Prins Bernardstraat naar de Kon. Wilhelminastaat. Om maar eens iets te noemen. Samen met Gemeentebelangen Woudenberg hebben we ons daar hard voor gemaakt.

Ook de parkeerplaats zelf krijgt een andere rijrichting omdat we daar samen met het CDA en de PvdA voor hebben gestreden. Ik weet “vrouwen achter het stuur…” maar ik vind toch echt dat je wel op een heel bijzondere manier moest inparkeren, om toch je boodschappen nog fatsoenlijk in te kunnen laden. Toch fijn dat er dan ook vrouwen in de gemeenteraad zitten, die het toch wel even vanuit een ander perspectief bekijken.

Hoe het dorp eruit komt te zien, kunt u zien op de afbeeldingen die u hieronder kunt downloaden. Het dorp gaat op z’n kop, maar ik ben ervan overtuigd, dat we straks een mooi centrum hebben waar het fijn winkelen en recreëren is. Ik wens u er alvast veel plezier mee en o ja, allemaal op de fiets, dat is handig en goed voor de lijn!

Voor de schetsen klik hieronder

Schetsontwerp Dorpsstraat/Voorstraat

Schetsontwerp rijrichtingen

« Terug

Archief > 2017 > februari

Geen berichten gevonden