Samenwerkingsovereenkomst Henschotermeer

Elli van Oosteromwoensdag 09 september 2015 17:00

Het Henschotermeer staat bekend in Woudenberg en omstreken als dé plek om te zwemmen en relaxen op een zomerse dag. De populaire recreatieplas valt momenteel onder het beheer van het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug Vallei en Kromme Rijn. Dit recreatieschap wordt echter per 1 januari 2018 opgeheven waarna Landgoed Den Treek Henschoten de ontwikkeling van het recreatieterrein met een nieuwe exploitant in gang kan zetten. In dit kader is aan de raadscommissie de vraag gesteld of er wensen of bedenkingen zijn ten aanzien van de toekomstige ontwikkeling van het recreatieterrein Henschotermeer.

De ChristenUnie is van mening dat het Henschotermeer voor inwoners van de regio toegankelijk moet blijven. Tijdens de commissievergadering op 08-09-2015 heeft ChristenUnie-raadslid Elli van Oosterom aangegeven dat hiervoor een doortastend plan van aanpak voor de exploitatie van het gebied noodzakelijk is. Grootschalige evenementen worden beperkt en met respect voor het gebied toegestaan. Naar aanleiding van het bovengenoemde kwam de vraag van de VVD of de ChristenUnie het er mee is als er in de toekomst mogelijk toegang worden geheven. “We vinden dat het terrein toegankelijk moet blijven voor ieder budget, zoals dat nu is door de keuze te kunnen maken tussen fiets of auto. Voor een fiets betaal je €1,-, voor het parkeren van een auto als snel een tientje. Wanneer er echt toegang wordt geheven, moet er een toegevoegde waarde zijn” aldus Elli namens de ChristenUnie als antwoord op de vraag van de VVD.

Naast de toegankelijkheid voor ieder budget heeft de ChristenUnie geen wensen of bedenkingen rondom de toekomstige ontwikkeling van het Henschotermeer. We hopen dat er een mooie business case op tafel zal komen.

« Terug