Terugblik op 2022

Top 5 brug
CU logo onder elkaar blauw
Door ChristenUnie Woudenberg op 2 januari 2023 om 14:53

Terugblik op 2022

We kijken als fractie goed terug op 2022. We hebben twee zetels behouden en hebben bijgedragen aan zaken die belangrijk waren voor Woudenberg. In tegenstelling tot eerdere jaren deden we dit nu als oppositiepartij maar dat betekende niet dat de invloed weinig was. Integendeel; we konden ons in veel van de voorstellen van het college vinden en we konden scherp zijn op de te behalen resultaten waar het ons verkiezingsprogramma betreft.

Zo wordt de aanpak van het Dorpshart nauwlettend door ons gevolgd. We zijn kritisch op de inbreng van ondernemers en gebruikers.
We hebben initiatief genomen om voorwaarden te scheppen voor een gezellige en veilige jaarwisseling. De door ons ingediende en unaniem aangenomen motie gaf kaders om geld vrij te laten maken, zodat Woudenbergers zich uitgenodigd wisten om een bijdrage te leveren.
We hebben steeds aandacht gevraagd voor zorg aan de dorpsgenoten die dit het meest nodig hebben.
Een motie om in het kader van het leefstijlakkoord de inhoud van de alcoholverordening met de betrokken partijen te bespreken heeft brede steun gevonden.

We waren kritisch over het feit dat het lang duurde voordat het coalitieakkoord voldoende werd uitgewerkt. Het college heeft toegezegd dat er binnenkort een uitwerking komt, waarin meer duidelijk wordt wat er concreet van de gemeente mag worden verwacht op de verschillende beleidsterreinen.
De samenwerking met andere partijen gaat goed. We ervaren een open sfeer waarbinnen inhoudelijk een scherpe discussie kan worden gevoerd.

De onderlinge samenwerking die we als CU fractieleden hebben wordt ook als prettig ervaren. We vullen elkaar goed aan. Regelmatig krijgen we een spiegel voorgehouden van onze schaduwfractieleden. De gesprekken met de bewoners in het dorp en natuurlijk met onze leden houdt ons scherp. Al met al kenmerkt ons een pragmatische benadering van de zaken die in ons dorp spelen. We weten ons geïnspireerd door ons geloof en dragen met veel plezier bij.

We zien uit naar volgend jaar want er is nog veel te doen in en voor ons mooie Woudenberg.

We wensen u een gezegend 2023.

Gerald van der Linden en Bert Bosman