Bezoek minister Adema aan Woudenberg

Bezoek Adema.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door ChristenUnie Woudenberg op 30 oktober 2023 om 20:17

Bezoek minister Adema aan Woudenberg

Landbouwminister Piet Adema heeft afgelopen maandag een werkbezoek gebracht aan Woudenberg. Op uitnodiging van de Woudenbergse ChristenUnie ging hij op het bedrijf van Kees en Clara van Ravenhorst aan de Steeg in Woudenberg in gesprek met diverse gebruikers van het buitengebied.

Een vertegenwoordiging van boeren, waterschap, gemeenteraad gingen met de minister in gesprek over de diverse uitdagingen die er liggen voor ons buitengebied.

Na een voorstelronde met een toelichting op het bedrijf van Kees en Clara en voor welke uitdagingen zij in deze tijd gesteld staan kwam het gesprek op de vergaande extensivering van de melkveehouderij zoals de overheid die nu voorstaat. Is er nog een toekomst voor de boer, en zo ja hoe ziet deze eruit?

Minister Adema geeft aan toe te willen naar de situatie waar de boer aan het roer staat op het eigen erf. Een rode draad in het gesprek is het onderwerp vertrouwen. Het vertrouwen van de boer in de overheid, maar bovenal het vertrouwen van de overheid richting de boer. Het gevoel overheerst dat de boeren en de minister hetzelfde willen. Perspectief voor de boeren binnen de kaders van bijvoorbeeld het waterschap, natuur maar ook de woningbouw.

Hendrik Jan Zandbergen, voorzitter van de ChristenUnie Woudenberg "Het was een goed gesprek met ruimte voor alle perspectieven. We rekenen erop dat minister Adema dit meeneemt naar Den Haag".